Maling

⟪ Guide ⟫ Sådan maler du vægge

At male vægge er faktisk en ganske simpel opgave, men hvis det er første gang, du kaster dig ud i at male selv, kan det være forståeligt at føle lidt nervøsitet i begyndelsen. Derfor har vi udarbejdet denne guide, så du kan starte dit malerprojekt med selvtillid og opnå et smukt resultat uden bekymringer. Vi har også inkluderet nogle nyttige maleråd nederst på siden, som vi håber, du vil finde gavnligt.

Det skal du bruge

  • Malertape
  • Afdækningspap, -plast eller lignende
  • Pensel (til beskæring af kanter)
  • Stor malerrulle (til væggene)
  • Forlængerskaft (til den store malerrulle)
  • Lille malerrulle (god til knæk og bag radiatorer)

Trin for trin vejledning til et flot resultat

Forbered området: Sørg for, at gulvet er beskyttet. Fjern løst materiale og ujævnheder i væggen. Rengør området grundigt for fedt og snavs. Dæk kanter, der ikke skal males, med malertape.

Mal kanter og detaljer: Start med at male kanterne og detaljerne med en pensel. Brug eventuelt en lille malerrulle for at nå bag radiatorer og andre svært tilgængelige områder. Hvis du maler alene, kan det være en god idé at arbejde på en væg ad gangen for at undgå, at kanterne tørrer, inden du begynder at male de store flader.

Mal væggen: Inden du starter, skal du sikre dig, at din malerrulle er fri for løse hår. Et lille trick til at fjerne eventuelle løse hår er, at vikle malerrullen ind i malertape og trække det af. Gentag gerne flere gange. Mal nu hele væggen med den store malerrulle på et forlængerskaft. Normalt kræver væggen 2 lag maling, så sørg altid for at følge tørretiderne, som er angivet på malingen. Vær forsigtig, når du maler omkring hjørner og vindueskarme for at undgå "fedekanter" (kanter med for meget maling). Du kan korrigere dette ved at bruge den lille malerrulle til at jævne malingen ud.

Malerens bedste råd

  • Mal med lange, jævne strøg med en mættet malerrulle for at opnå et ensartet resultat og undgå unødig belastning af ryg og nakke.
  • Undgå at male over tørret maling for at opnå et professionelt resultat uden synlige overgange. Arbejd vådt-i-vådt ved at holde rullen mættet og arbejde jævnt hen ad væggen.
  • Brug en malerspand i stedet for en malerbakke, især når du maler større områder. Malerspanden kan indeholde mere maling og sparer dig tid og besvær med at skulle genopfylde den hele tiden. Du kan nemt hælde overskydende maling tilbage i malerbøtten, og ved at placere en pose i spanden, kan du også undgå besværet med rengøringen.
  • Hvis du også skal male loftet, anbefales det at begynde med det, derefter væggene og så du kan afslutte med eventuelle træværker.

 


Nu er du klar til at begive dig ud på dit malereventyr med fornyet selvtillid til opnå et professionelt resultat! Skulle du have flere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice eller besøge os i en af vores butikker, hvor vores uddannede personale altid står klar til at hjælpe.