Tapet

〈 Guide 〉 Sådan sætter du tapet op i loftet

〈 Guide 〉 Sådan sætter du tapet op i loftet

Lofttapet er i stigende grad populært i almindelige boliger. Ofte bliver loftet overset under indretningen, men med lofttapet kan du let tilføre rummet liv. Især i små rum åbner lofttapet op for en række nye muligheder. Uanset om du foretrækker livlige mønstre eller mere subtile designs, kan lofttapet forvandle dit loft til et skydække eller en blid sommerhimmel. Hold dig ikke tilbage med at kaste dig ud i dette projekt. Følg vores vejledning for en vellykket installation af tapet i loftet og skab en unik atmosfære i dit hjem.

Sky - Et rosa lofttapet i køkken

Opsætningen af lofttapet er i bund og grund ikke meget anderledes end traditionelt tapet. Forskellen ligger primært i arbejdets retning: mens du med vægtapet arbejder med tyngdekraften, arbejder du imod den, når du installerer lofttapet. Derfor anbefaler vi, at du har en hjælper med til projektet.

Før du starter arbejdet

For at sikre en vellykket opsætning af tapet i loftet, har vi udarbejdet en kort tjekliste, som vi anbefaler, at du går igennem før du begynder.

 • Loftet skal være rent, tørt og ensartet. Fjern eventuelle rester af lim og maling, og spartel huller for at sikre en jævn overflade.
 • Skab en passende arbejdsstation, der giver dig mulighed for at nå loftet bekvemt. Ideelt set bør din arbejdshøjde være sådan, at dit hoved er mindst ti centimeter under loftet.
 • Overvej at have en hjælper ved din side, da flere hænder kan gøre processen betydeligt lettere.
 • Kontroller, at alle tapetrullerne har samme batchnummer, og gennemgå tapetet grundigt for eventuelle fejl, inden du går i gang med opsætningen, da reklamation ikke er mulig, når tapetet først er sat op.

Husk, at denne vejledning er generel. Altid sørg for at følge producentens specifikke anvisninger for det pågældende produkt.

Værktøj til opsætning af tapet i loftet

 • Tapetlim/klister, som er egnet til dit tapet
 • En malerrulle og en pensel (forlængerskaft er også en god idé)
 • En malerbakke
 • En tapetbørste eller en tapetglatter
 • En saks og en kniv
 • En fugtig klud eller blød svamp
 • Et markeringsredskab (f.eks. krydslaser eller en blyant og målebånd)
 • En stige

Du kan finde alt du skal bruge af værktøj og lim til opsætning af tapet i loftet lige hér.

Trin for trin guide til opsætning af lofttapet

 1. Mål tapetet, så hver bane er lidt længere (2-3 cm) end loftets længde. Skær banerne til med en saks eller hobbykniv, så de er klar til opsætning.
 2. Brug dit markeringsredskab til at tegne en lige linje langs loftet som guide til at sætte tapetet op.
 3. Hæld tapetlim i en malerbakke eller spand, og påfør det i et tyndt lag på loftet med en rulle. Brug en pensel i hjørner og langs væggene. Påfør kun til én bane ad gangen og cirka ti centimeter bredere end rullen.
 4. Start opsætningen af den første bane længst til venstre på loftet, ud fra den markerede linje. Følg linjen i loftet snarere end væggen for at kompensere for eventuelle skævheder i bygningen.
 5. Brug en tapetbørste eller gummispartel til at udglatte tapetet og fjerne luftbobler. Begynd i midten og arbejd udad.
 6. Påfør lim til den næste bane og ophæng den ved at skubbe den forsigtigt sammen med den første bane for at minimere synlige samlinger og sikre, at mønsteret fortsætter lige.
 7. Fjern overskydende lim ved samlingen med en fugtig klud eller svamp.
 8. Gentag processen med de efterfølgende baner.
 9. Fjern det overskydende tapet fra kanterne med en skarp kniv for at sikre skarpe kanter.

Lysinstallationer: De fleste har en lampe hængende i loftet. Den skal fjernes inden du begynder. Fjern fatningen og efterlad kun lampeudtaget. Opsæt den pågældende bane som normalt og lav et lille hul i tapetet over udtaget med en spids saks eller kniv. Skær små slidser ud fra udtaget, tilpas dem, så de passer, og fjern overskydende tapetlim med en fugtig klud.