Tapet

Morris @ Midbec; Hidden Treasures Vol 2

Morris @ Midbec; Hidden Treasures Vol 2

Jeg har allerede snakket om Midbec og Morris samarbejdet, samt William Morris' storslåede betydning i vores verden af design, så det vil jeg ikke underholde dig med igen her. Er du interesseret i at få hele baggrunds historien med, kan du give dig i kast med at læse vores blogindlæg Hidden Treasures Vol 1.

Hidden Treasures Vol 2

I dag skal det handle om det nyeste skud på Midbec stammen - og sikke et skud! Denne kollektion indeholder hele 9 designs, hvoraf vi allerede er stødt på ét af dem i Vol 1, African Marigold - nu blot i 3 nye flotte farver. Derudover imponeres vi blandt andet af et design som er bredere, end vi normalt oplever med de klassiske tapeter. Dét kan virkelig noget særligt. For at trække spændingen, kommer dette fototapet først sidst i bloggen, men du har allerede fået en lille forsmag (kig op).

Oxford Union

Et design fra 1876 med pilegrene og forglemmigej blomster, som står markante og skaber et slående indtryk på både nært hold og på afstand. Designet er, indtil nu, kun set som en bord på væggene i Oxford Union, men nu (for første gang) er designet genskabt som et tapet.

Iris

Morris' kærlighed til naturen er bestemt ingen hemmelighed. Naturen har været så stor en inspirationskilde, at selv hans lærlinge har følt kærligheden. Det ses blandt andet i Iris, som er designet af Morris' lærling John Henry Dearle. Her leger fuglene i et gitterværk af skønne morgenfruer, løv og iris blomster. Iris skaber et charmerende skovlandskab og tilfører tidløs karakter til hjemmet.

Blackberry

I begyndelsen af 1900-tallet bevægede boligtrends og styling sig væk fra de tætblomstrende tapetdesigns. Her begyndte vi i stedet at efterspørge en ny, mere åben og luftig stil, som vi ser det med Blackberry. I dette design bruges et simpelt plantemotiv af stilke, løv og blomster fra en vild brombærbusk, til at skabe et geometrisk, symmetrisk mønster. Blackberry tilfører et engagerende, minimalistisk præg til ethvert rum.

Myrtle

Her ser vi igen et design, som oprindeligt ikke var tiltænkt tapeter. I stedet er Myrtle skabt som et broderimønster, der prydes af en betagende sammensmeltning mellem et flamboyant valmuemotiv og skovplanten Myrte. Ved første øjekast ser Myrtle ud til at være et storskalamønster, men bevæger du dig tættere på, vil du blive betaget af de mange snørklede detaljer, der giver designet en unik dybde og personlighed.

African Marigold

African Marigold er et design fra 1876, der præsenterer en raffineret og harmonisk sammensætning af morgenfruer, pileblade og store liljer. Dette mønster er yderst dekorativt og skaber en stærk visuel effekt, især når det opleves på afstand.

African Marigold så vi også i 4 andre farver i Hidden Treasures Vol 1.

Bird

Her ser du, hvordan William Morris dekorerede sine egne vægge. Bird er nemlig designet af Morris til Morris' egen dagligstue i Kelmscott House. Motivet består af baggrundsløv i et tæt net af dobbeltsvungne kurve med solsikker, klokkeblomster og valmuehoveder, og brydes af ringduer og drosler, som tilfører en linær struktur og kontrast til designet.

Spring Thicket

I dette design drages øjet af den skønne tulipan. Spring Thicket prydes med store tulipaner, som omhyggeligt er lagt over en eng af små, fine slåenblomster. Netop dette sammenspil mellem det store og det mindre, skaber en fascinerende dybde og en attraktiv visuel kontrast.

Ceiling

Et smukt motiv, designet af William Morris tilbage i 1877 til et loft. Og netop derfor vil du her opleve et smukt, geometrisk tapetdesign. Ceiling har et større, centralt blomstermotiv som væver grene og blade udad. Dette skaber en næsten hypnotisk visuel effekt, uanset hvor du vælger at bruge dette tapet.

Vine Embroidery

Her får du en betagende tapetgengivelse af et storskala broderingsdesign fra 1896. Motivet skildrer et dybt krat af løv, adskillige blomster og vinranker, som præsenteres i iøjnefaldende, livlige farver. Mønsterets spejlbilledesign skaber en stor visuel tilstedeværelse, og tilfører en særlig dybde og tidløs karakter til det moderne hjem.

Inspiration

Du vil sikkert kunne lide

Vis alle
TapetMorris @ Midbec; Hidden Treasures Vol 2

Morris @ Midbec; Hidden Treasures Vol 2

Hidden Treasures Vol 2 er fortsættelsen på et smukt samarbejde mellem Midbec og the William Morris Society.. og der er en wow-faktor! Er du enig?

TapetLe Corbusier - Dots

Le Corbusier - Dots

"Behind the scene".. Dette designtapet er ikke nyt, men relanceres som en nutidig fortolkning af Le Corbusiers originale værker, hvor innovative teknikker videreføres med stor respekt for hans filo...

TapetMidbec tapetkollektion i samarbejde med William Morris Society

Morris @ Midbec; Hidden Treasures Vol 1

Hidden Treasures Vol 1 er frugten af et smukt samarbejde mellem Midbec og the William Morris Society. Oplev de klassiske designs og ét som aldrig før har været i kommerciel produktion, lige hér.